Tarantella

gemengd koor

 

Welkom bij Koor Tarantella 

 

Wij zijn een meerstemmig koor uit Ede en omgeving. Het koor bestaat uit circa 20 leden koorleden en kent een evenwichtige verdeling van sopranen, alten, tenoren en bassen. Het koor staat onder leiding van Juliette Stout. We zingen merendeel A-Capella, een enkele keer worden we begeleid op piano door Maarten Oldenhof, of begeleiden we ons zelf met een ritmisch instrument.


Nieuws! Vanaf vandaag 3 april 2024 is Tarantella een vereniging. 25 jaar nadat de eerste noten werden gezongen.

 

Om dit te vieren bent u 1 juni van harte welkom op ons 

FESTIVAL van GEMENGDE NOTEN.

Lees hier verder voor meer informatie en het bestellen van kaartjes.


Repertoire

Sinds 1999 zingen we met veel plezier (wereld)muziek in verschillende talen, o.a. Engels, Frans en divers Afrikaans, Sefardisch. Het koor treedt regelmatig op en zingt daarbij vanuit het hart, ondersteunt met een kleine beweging of choreografie. Waar wij vooral kenmerkend in zijn is dat we een gezellig koor zijn waarbij naast de juiste noten ook wel eens een borrelnootje genuttigd wordt!Voor contact en eventueel aanvragen voor optredens kunt u terecht bij onze contactpagina.


Hieronder twee filmpjes van één van onze optredens:

May it be.

Fly with me.


Nog meer over Tarantella

De oorsprong van Tarantella ligt nog vóór het ontstaan van de Italiaanse dans.
Tarantella stond in de Italiaanse volksmond bekend als spin, die veel in de velden van Italië voorkwam. Als deze spin je zou bijten werd je gek. Vooral vrouwen die veel op het platteland werkten werden menig keer gebeten. De verschijnselen, namelijk somberheid en depressie, verdwenen vervolgens als sneeuw voor de zon bij het zingen en dansen van deze Tarantella. Overigens is er in werkelijkheid nooit enig verband tussen de spinnen beet en de voornoemde geestesziekte geweest.
Onze naam en vooral de vrolijkheid bij het zingen, koesteren wij echter graag.